Vochtige muren

Vochtige muren: Een veel voorkomend gegeven in onbeschermde woningen

Vochtige muren zijn meestal het eerste rechtstreekse gevolg van eender welk vochtprobleem. Of het nu gaat om doorslaand vocht, opstijgend grondvocht, of zelfs een lek, de meeste vochtproblemen manifesteren zich het eerst door vochtige muren.

Het grootste probleem met vochtige muren is dat wanneer het probleem opgemerkt wordt, de muren reeds schade geleden hebben. Vocht in de muur wordt meestal zichtbaar door vochtplekken of schimmel op de muur.

Vochtige muren behandelen

Bij het behandelen van vochtige muren moet, net als bij de andere vochtproblemen, een onderscheid gemaakt worden tussen het aanpakken van de oorzaken en het aanpakken van de gevolgen. Het heeft dus niet echt veel nut om bijvoorbeeld de muur te herschilderen om zo de vochtplekken ten gevolge van een vochtige muur te verdoezelen.

Om vochtige muren te vermijden dient het onderliggende vochtprobleem aangepakt te worden. Contacteer ons, en we verzorgen een gratis diagnose, zodat uw vochtproblemen binnekort verleden tijd zijn!

Vochtige muren infofiche

Mogelijke Oorzaken

Mogelijke Gevolgen

Mogelijke Behandelingen

 

 Copyright 2011 - Alles over vocht op Vocht info - Informatie over vochtwering en vochtbestrijding of ervaringen delen over vochtbestrijders.