Opstijgend vocht

Opstijgend grondvocht: Een veel voorkomend probleem

De meeste woningen in België of Nederland hebben te maken met opstijgend vocht.

Wanneer de fundering van een woning of de muren zelf in contact komen met het grondwater of de vochtige grond waarop de woning gebouwd is, trekt dit vocht op in de muren. Dit noemt men opstijgend vocht.

Vooral oudere woningen hebben veel last van opstijgend vocht. Recent gebouwde woningen zijn meestal zo gebouwd dat het risico op opstijgend vocht vermindert, maar nog altijd kan voorkomen.

Hoe opstijgend vocht tegengaan?

De meest gebruikte methode tegen opstijgend vocht, en momenteel ook de meest efficiënte, is het injecteren tegen opstijgend vocht. Deze methode is een belangrijk onderdeel van kelderdichting.

Door de onderkant van de muur te injecteren met injectiegel, wordt er een barriëre gevormd tussen de muur en het grondwater. Op die manier wordt het onmogelijk voor het vocht om op te trekken, en zo schade te berokkenen aan uw muur.

Als u dus afbladderende verf, vochtplekken en schimmels op uw muren wenst te vermijden, contacteer ons voor een vrijblijvende diagnose.

Meer info over andere types vochtwering?

Opstijgend vocht Infofiche

Mogelijke Oorzaken

Mogelijke Gevolgen

Mogelijke Behandelingen

 Copyright 2011 - Alles over vocht op Vocht info - Informatie over vochtwering en vochtbestrijding of ervaringen delen over vochtbestrijders.