Hoge luchtvochtigheid

Te hoge luchtvochtigheid: Slecht voor huis en gezondheid

De luchtkwaliteit van de woning is erg belangrijk, zowel voor de bewoner als voor het huis zelf. Een te hoge luchtvochtigheid kan verscheidene problemen veroorzaken, waarvan velen een impact hebben op de gezondheid. Vermijd vochtbestrijding door goede vochtwering!

Het duurt meestal niet lang eer de gevolgen zichtbaar worden in de woning:

  • Afbladderende verf
  • Loslatend behang
  • Vochtplekken
  • ...

Als u deze kenmerken merkt in combinatie met problemen aan de luchtwegen, dan hebt u waarschijnlijk te kampen met een te hoge luchtvochtigheid in de woning.

De oorzaken van een te hoge luchtvochtigheid

De mogelijke oorzaken van een hoge luchtvochtigheid zijn erg divers, in principe kan elk vochtprobleem aan de basis liggen van een te hoge luchtvochtigheid in de woning. Maar ook gebrek aan een goede ventilatie kan een belangrijke oorzaak zijn van te hoge luchtvochtigheid.

Heeft uw woning last van een hoge luchtvochtigheid? Contacteer ons dan snel, we verzorgen een gratis diagnose. We informeren u graag over de ideale luchtvochtigheid in huis!

Hoge luchtvochtigheid infofiche

Mogelijke Oorzaken

Mogelijke Gevolgen

Mogelijke Behandelingen

 

 Copyright 2011 - Alles over vocht op Vocht info - Informatie over vochtwering en vochtbestrijding of ervaringen delen over vochtbestrijders.